Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

L'Espacio Movistar ha mort, visca l'Espacio Movistar.


Demà, 20 de desembre, l'Espacio Movistar tancarà definitivament les seves portes, tot i que la concessió finalitzava al juny de l'any vinent.

Els motius del tancament són clars. L'espai generava uns gastos massa elevats com per assegurar una mínima rendibilitat. Potser el plantejament va ser erroni des de bon principi. Potser si s'hagués prescindit de tots els serveis que oferia l'Espacio, la seva continuitat, com a sala exclusiva de concerts, hagués estat segurament garantida.

Barcelona perd així una de les seves millors sales de concerts, i no és que en sobrin precisament. L'Espacio estava equipat amb una potent infraestructura, tant a nivell de llums com de so. Cap sala barcelonina s'acostava en aquest sentit. Amb un aforament per 1600 persones, aparcament generós just al costat, i uns bons accessos, aquest espai de concerts s'havia consolidat com una de les principals sales de la ciutat comtal.

Pel seu escenari han passat grups com Evanescence, Gossos, Backstreet Boys, Mago de Oz, Lexu's, Franz Ferdinand, Skye, Manà o Coldplay, per citar-ne alguns.

No vull acabar sense agraïr el fabulós tracte rebut per part de tot l'equip humà que ha estat treballant a l'Espacio. Els hi desitjo moltíssima sort en aquesta nova etapa que ara comença per tots ells.

Ara caldrà veure qui agafa el relleu. La recent creació del Sant Jordi Club, la sala annexa del Palau Sant Jordi podria ser la millor opció. Amb un aforament per unes 5000 persones i un equip de so espectacular, aquesta sala hauria de començar a acollir una llarga llista de concerts. Esperem que la gestió d'aquest espai sigui l'encertada.

L'Espacio Movistar ha mort, llarga vida a l'Espacio Movistar.

No hay comentarios: