Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Miguel Bosé, Palau Olímpic (17/12/08, Badalona)



Miguel Bosé va tancar ahir a la nit al Palau Olímpic de Badalona la seva exitosa gira "Papitour", l'esdeveniment musical més magnètic i multitudinari dels últims dos anys, i possiblement, una de les seves millors gires.

Bosé va dir adéu a Catalunya amb un espectacular concert. Gairebé dues hores intenses de música, on l'artista nascut a Panamà fa 52 anys va repassar els temes del seu darrer treball "Papito".

A Badalona s'esperava una gran festa, amb un Palau ple a vessar, i Bosé no va decebre gens ni mica. La cuidada posada en escena, l'espectacular desplegament de llums, i el so nítid i contundent demostraven que aquest concert s'havia preparat a consciència per fer vibrar a tot el públic. De bon començament, "Bandido", "Sereno", "Duende" i "Nena" van deixar ben clares les intencions de Bosé i tot el seu equip.

Seguirien "Bambú", "Gulliver", "Sevilla" i "Mirarte", amb la col·laboració de Sergio Arola. "Partisano" va tancar aquesta primera part del concert.

Bosé porta ja a les esquenes 30 anys de carrera. Són molts anys, i si vols repassar 30 anys, els repasses com cal o no els repasses. I així va ser. Un magnífic flashback amb "Amiga", "Creo en Ti", "Linda", "Superman", catarsis col·lectiva amb "Te Amaré", amb el tot el Palau dempeus, i "Los Chicos no Lloran" ens van fer tornar 25 anys enrera.

"Morena Mía", "Como un Lobo", "Si Tu No Vuelves" i "Nada Particular" posaven fi a tot aquest intens bloc de cançons, records i emocions. Però la festa no s'acabava aquí. Encara faltaven dos blocs més en forma de bisos. "Olvídame Tu", "Hacer por Hacer" i "Nena", per acabar finalment amb l'extàsis de "Sol Forastero" i "Don Diablo".

Miguel Bosé s'ha guanyat el respecte internacional, per la seva extensa i exitosa carrera. Ahir a Badalona es va viure un concert pel record, sens dubtes, un concert en majúscules.

No hay comentarios: