Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Mark Knopfler, Palau Olímpic de Badalona (23/07/10, Badalona)

Dos anys i poc més han passat des de la darrera visita de Mark Knopfler a casa nostra. L'abril del 2008, omplint pràcticament el Palau Sant Jordi, i divendres passat, al Palau Olímpic de Badalona, repetint èxit de convocatòria.

Knopfler, acompanyat per la seva habitual banda, va oferir un repertori similar al del concert de fa dos anys, incloent un parell de temes del darrer àlbum d'estudi ("Get Lucky") i sense deixar de banda els hits de la seva etapa al cap davant els Dire Straits.

"Border River", el primer tema del disc, obria la nit, i ja deixava clara les intencions de Knopfler, assegut a la seva cadira i saludant al públic. Seguirien temes dels seus darrers treballs en solitari, "What It Is", "Sailing To Philadelphia", "Prairie Wedding" i "Hill Farmer's Blues" reversionada en clau més acústica.

La primera ovació de la nit arribaria amb un clàssic, "Romeo & Juliet", i tot seguit, el moment de catarsi col·lectiva amb un altre clàssic de clàssics, "Sultans Of Swing", fent que tot el públic present al palau es posés dempeus, ovacionant Mark Knopfler i exclamant el ja característic "oé oé".

Després d'aquest petit bloc més elèctric, l'artista escocès recuperava els sons celtes que tan li agraden amb "Done With Bonaparte", on la banda l'acompanyava amb violí, mandolina, banjo, flauta travessera, contrabaix, teclats i guitarra acústica. I seguint amb el set acústic, unes noves versions de "Marbletown" i "Speedway At Nazareth". Finalment, per acabar el concert, un altre hit, "Telegraph Road", tot i que el públic assistent en volia més, i es feia evident que el repertori d'onze temes s'havia fet massa curt.

Faltaven els bisos. Un primer bloc amb "Brothers In Arms" i "So Far Away", i per acomiadar-se definitivament després de dues hores de concert, la balada que tanca el darrer treball d'estudi, "Piper To The End".

No hay comentarios: