Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Natxo Tarrés & The Wireless, Sala Oriol Martorell (13/05/11, Auditori de Barcelona)

Divendres 13 de maig, la data escollida per presentar l'espectacle homenatge a Bob Marley a l'Auditori de Barcelona (Sala 2, Oriol Martorell).

Amb el cartell de sold out penjat a la porta desde feia una setmana, Natxo Tarrés & The Wireless (Roger Farré al baix, Damià Olivella a la guitarra solista, Fer Tejero als teclats, Dídac Fernández a la bateria i Ritxi Diéguez a l'scratx) sortien a l'escenari motivats i concentrats, preparats per oferir un recital que sens dubtes va superar totes les espectatives previstes. Una escenografia molt treballada, que ja vam poder veure a la pre-estrena al teatre de Roda de Ter, amb unes videoprojeccions que ajuden a entendre el missatge de les cançons.

Ja amb les primeres notes de "Natural Mystic" la resposta del públic feia presagiar el que seria tot el concert, i només va caldre esperar el segon tema de la nit, "Concrete Jungle" per apreciar com un públic totalment entregat acompanyaria a Tarrés & The Wireless al llarg d'aquest viatge d'hora i mitja, carregat d'energia, emocions i ple dels missatges que ens va deixar Bob Marley.

Seguirien sonant grans hits, "So much trouble in the world", "Three little birds" desfermant tota l'euforia del públic, una euforia que d'altra banda, ja no decauria en tota la nit. "Buffalo soldiers", "War", "Waiting in vain", "Get up stand Up", "I shot the sheriff" i la cançó de llibertat, "Redemption song", possiblement el moment més emotiu de tota la nit, on Tarrés i Damià Olivella porten al límit el poder de les emocions.

"Iron, lion, Zion" tornava a fer aixecar a tot el públic dels seients, convertint la sala Oriol Martorell en una festa, una festa que arribava al clímax amb "Is this love" i l'espectacular versió del "Could you be loved".

Faltaven els bisos, amb "No woman no cry" i "Jamming", posant punt i final al viatge. Un viatge que ens apropa al Marley de la seva darrera etapa, una superestrella mundial, capaç d'omplir estadis per allí on passava. I tot un repte, que Natxo Tarrés & The Wireless han sabut portar amb molta humilitat i passió. Ara comença la gira que ha de portar aquest espectacle arreu, i que l'any vinent, es tancarà al mateix lloc on ha començat.

Que no s'apagui la flama!


No hay comentarios: