Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

The B52's, Poble Espanyol (09/07/08)



It's party time! Ahir va començar el B-Estival 2008, i al Poble Espanyol la festa la van posar els B-52's. La plaça major del Poble estava força plena per a l'ocasió, amb nombrosos fans esperant amb candeletes els nous temes i els grans clàssics.

Després d'un silenci musical de 16 anys, la banda d'Athens (Georgia) es va encarregar d'animar la nit amb les cançons del seu nou disc "Funplex" i un recull de hits dels seus primer cd's. Les mes esperades, sens dubtes "Love Shack", "Roam" i "Rock Lobster", tot i que al repertori hi figuraven set temes dels onze que componen el darrer treball.

Passades les deu de la nit, les cançons es van anant encadenant una rera l'altra, gairebé totes amb una petita introducció en castellà feta per en Fred Schneider, que s'encarregava d'anar explicant de que parlava cada cançó.

Amb més de 30 anys de carrera a les seves esquenes, B-52's són indubtablement una de les party-bands més efectives i solvents del planeta. Amb un nom inspirat en la peculiar imatge capil·lar de les seves vocalistes, la banda va sorprendre per la seva desimboltura i originalitat des del seu primer single "Rock Lobster", tota una declaració d´intencions musicals i estètiques que marcaria la seva evolució en el futur.

Han passat molts anys, però ahir els B-52's van demostrar que encaren aquesta nova gira amb força, i amb ganes de fer-ho passar molt be als seus seguidors.

No hay comentarios: