Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Bebo Valdés, Auditori de Barcelona (23/10/08)


Ningú millor que Bebo Valdés per donar el tret de sortida al 40è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

Erigit ja en una de les icones d’un festival que ha visitat en sis ocasions des del seu debut a la sala Luz de Gas el 1998, molt abans dels sotracs mediàtics de "Calle 54" i "Lágrimas negras", Bebo, amb 90 anys acabats de fer, va compartir ahir al vespre amb el seu fill gran, Chucho, un espectacle a dos pianos que resumeix els vincles que mantenen pare i fill i que, a la vegada, evoca els que aquest patriarca de la música cubana manté amb el festival i amb Barcelona, la ciutat, diu ell mateix, on més se l’estimen i l’únic lloc del món on ha presentat absolutament tots els seus projectes.

"Juntos para siempre", dues institucions del piano esprement a fons la seva química en una gira que podria ser l’última abans que Bebo, definitivament, posi punt final a la seva llegenda.

Potser per aquest motiu, i per tot el que representa Bebo Valdés l'Auditori ple a vessar es va posar en peus per rebre aquesta llegenda viva, amb una càlida i intensa ovació.

1 comentario:

TEAGARDENFOTO dijo...

No pasan los años ni por él ni por su música. ¿Te has fijado en tu foto del FIMM?, me ha hecho gracia. La iluminación, el traje, la postura... casi idénticas.
Qué envidia..., me habría encantado ir.
Tienes un buen blog y muy buenas fotos.
Un saludo.
Nasscc