Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Keith Scott, Pavelló Olímpic de Badalona (03/10/08)


Keith Scott (Vancouver, 1954) és l'inseparable amic i guitarrista de Bryan Adams. Fill de pares músics, Scott comença la seva llarga carrera al costat de l'artista canadenc l'any 1983, amb la seva primera aparició discogràfica al disc "Cuts Like A Knife".

Amb el pas dels anys, i la seva llarga trajectòria com a músic, Scott s'ha consolidat com una autèntica llegenda pel fans de Bryan Adams, així com el bateria Mike Curry. Adams no seria el que es actualment sense l'activa participació d'Scott, tant als concerts com als discs d'estudi.

L'any 1999, Dave Taylor (baix) i Tommy Mandel (teclats) abandonen la banda, quedant només Adams, Curry i Scott. És aquí on Scott comença a consolidar la llegenda, fent-se càrrec de les guitarres i jugant un difícil rol amb elles, ja que per les seves mans passaven els ritmes, els acords, els solos, etc. Adams es feia càrrec del baix, Curry de la bateria, i Scotta les guitarres. És per aquest motiu que Scott és tant admirat com a guitarrista.

Musicalment Scott s'ha caracteritzat sobretot als discs d'estudi pels seus solos aparentment senzills, però que amaguen una forta complexitat, solos profunds i fins i tot sentimemtals. Però és als directes on "Magic Fingers" Scott exhibeix tot el seu potencial, i on les seves marcades influències en el Blues, el Rock&Roll i el Country surten a la llum. Scott domina excelents tècniques que l'acrediten com a guitarrista envejable.

Al llarg dels anys es recorden impressionants i memorables solos que fan posar de punta els pels de tots els fans, a temes com "Kids Wanna Rock", "It's Only Love" o "Touch The Hand" entre molts altres. La seva expressivitat corporal al tocar també és marca de la casa.

No hay comentarios: