Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Bryan Adams, Pavelló Olímpic de Badalona (03/10/08)


Divendres 3 d'octubre poc importaven a Badalona els dracs vermells o gats negres. Un Pavelló Olímpic ple a vessar va rebre Bryan Adams, amb un inesperat retorn als seus origens.

El concert va començar puntualment a les 22h, amb la sorpresa de veure'l al petit escenari que hi havia al mig del pavelló, amb la seva guitarra acústica, i el clàssic "Can't Stop This Thing We Started", tota una declaració d'intencions per començar a intuir com aniria la nit. "Please Forgive Me" la va seguir, i ja amb tota la banda, "The Best Of Me" va confirmar que per fi, després de molts anys, tornariem a veure el Bryan Adams més rocker, enèrgic i vibrant.

Als seus 48 anys, amb la seva característica veu ronca i potent, Adams va desmostrar que troba a faltar aquella vessant més rockera dels anys 80 i 90, i potser per això, només va tocar dos temes del nou treball ("11"), un disc potser massa acústic i light pels seus fans més incondicionals. El rocker canadenc venia d'oferir últimament concerts més acústics i íntims, i per això va sorprendre, i de quina manera, a tot el públic assistent.

Adams, entregadíssim i acompanyat pels seus inseparables amics Keith "Magic Fingers" Scott a la guitarra, i Mike Curry a la bateria (Norm Fisher al baix i Gary Breit als teclats) va començar a encadenar els seus grans clàssics.

Una nit plena de records, emocions, grans clàssics i velles glòries com "Hearts On Fire", "Somebody" o l'inesperada "Take Me Back". No podien faltar "Summer of 69", "Run To You", "Everything I Do", "Heaven", "Cuts Like A Knife" o "Have You Ever Really Loved A Woman".

Dosi de Rock&Roll directa a la vena amb l'impressionant "Kids Wanna Rock" i "It's Only Love", on Scott va demostrar perquè porta més de trenta anys sobre els escenaris i és considerat un dels millors guitarristes del món.

Desde fa uns anys, Adams té per costum fer pujar a l'escenari una noia del públic per cantar "Baby When You're Gone". La sort va somriure a l'Helena, una barcelonesa que va sorprendre gratament a tot públic i al mateix Adams. Els nervis no van ser cap obstacle per cantar aquest tema a duo sense cometre una sola errada en la lletra.

La sintonia entre el rocker canadenc i el seu públic sempre ha sigut un dels elements característics als seus concerts, amb els comentaris irònics, somriures i gestos d'agraïment. El pavelló es va rendir als seus peus amb els bisos acústics "Lets Make a Night To Remember" i "All For Love".

Després de dues hores i quart de concert tothom es va quedar amb ganes de més, però vam marxar de Badalona amb el record del millor Bryan Adams i del millor rock dels anys 80 i 90.

No hay comentarios: