Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

The Baseballs, Sala Bikini (31/10/10, Barcelona)



Els The Baseballs, una cover band de tres paios alemanys amb tupés i look rocker van passar diumenge al vespre per la Sala Bikini de Barcelona, amb el propòsit de fer ballar a ritme de rockabilly a tot el públic que omplia la sala. El cartell de sold out ja feia dies que penjava a les guixetes.

La sala plena de gom a gom, però entre els assistents em va sobtar no trobar a cap rocker, ni cap teddy boy, ni cap peggy sue tenint en compte l'estil de música que fan els The Baseballs. En canvi si que vaig trobar algun cretí amargat que bloquejava el pas i feia impossible arribar al petit espai que reserva la sala Bikini pels fotògrafs.

Deixant de banda aquest petit incident, i centrant-me més en l'aspecte musical, l'èxit dels The Baseballs ha vingut donat per la gràcia d'agafar temes coneguts pel gran públic com ara l'"Umbrella" de Rihana, "Angels" de Robbie Williams, "Basket Case" de Green Day, "The Look" de Roxette, "Chasing Cars" dels Snow Patrol, "I Don't Feel Like Dancin'" dels Scissor Sisters o "Viva la Vida" de Coldplay i reconvertir-los en versions totalment ballables a ritme de rockabilly.

Acompanyats per una banda francament espectacular, The Baseballs van desgranar els temes del repertori un rera l'altre, sense pausa, convertint Bikini en una gran festa. I vull destacar precisament la força de la banda, formada per quatre músics (bateria, guitarra, piano i contrabaix), deixant clar que el pes del directe passa per les seves mans, i deleitant en els moments que es quedaven sols damunt de l'escenari, demostrant que són una autèntica banda de rockabilly.

Gairebé dues hores de concert, on no hi van faltar moments de complicitat amb el públic, un parell de temes al més pur estil Doo-wop i altes dosis de rock&roll i de rockabilly.

No hay comentarios: