Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Dept, Sala Siracusa (13/03/09, Tona)


Divendres a la nit hi havia dos concerts a priori interessants, com ara en Cris Juanico a Girona presentant el seu nou treball "Tot de Mi", i els manresans Dept a la Sala Siracusa de Tona. Potser el fet d'haver-los vist només un cop, per Barraques de Figueres 2008, em va fer decantar la balança cap a ells.

I després de veure el concert crec que la tria va ser l'encertada. Definitivament, els Dept de divendres a la Sala Siracusa poc tenen a veure amb els Dept d'aquell concert a Figueres. La sorpresa va ser realment molt grata. La sala Siracusa presentava una entrada més aviat discreta, però a l'ambient es respirava una atmòsfera totalment acollidora.

Els manresans presentaven "X", el nou treball d'estudi, el cinquè disc en els seus deu anys de carrera. Possiblement el disc més rocker i intens que han fet mai, on aquests deu anys es deixen veure. Un so molt treballat, rocker, sintètic, madur. Destaco un tema, "TV", que escoltat per primer cop en directe em va fer posar la pell de gallina; em costa trobar qualificatius per descriure la nit, simplement espectacular.

Si encara no els heu vist en directe, directament us recomano que no us perdeu algun dels pròxims concerts que trobareu a la seva agenda.

No hay comentarios: