Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

The Rasmus, Sala Razzmatazz 2 (25/03/09, Barcelona)


La sala Razzmatazz 2 va ser l'escenari escollit per rebre tota la força i contundència del directe dels finlandesos The Rasmus.

La banda de Lauri Ylönen presentava els temes del nou treball d'estudi "Black Roses", davant d'un públic majoritàriament jove. Amb uns 45 minuts de retard, The Rasmus va obrir la nit amb el single del nou disc, "Livin' In A World Without You". Seguirien "In My Life", "Ten Black Roses", "Justify" o els esperats temes com ara "First Day Of My Life", "In The Shadows", tancant finalment l'hora i tres quarts de concert amb "Sail Away".

"Black Roses" és el setè disc d'aquesta banda que va debutar l'any 1996 al pati de la seva escola. Des d'aleshores, l'èxit els ha acompanyat amb més o menys fortuna, però les xifres són contundents: més de 2,5 milions de discs venuts a tot el mon, 8 Emmas (l'equivalent finès dels Grammy) o dos vegades guanyadors dels MTV European Music Awards per citar-ne alguns.

Tot i l'aparent foscor del títol del disc, The Rasmus deixa de banda les seves ombres mostrant el que fins ara és el seu so més brillant i amigable. "Black Roses" conté onze temes forjats a consciència a la tranquila illa de Folegrandos. El resultat, unes cançons plenes de detalls, atrevides, professionals i amb èxits com ara el primer single "Livin' In A World Without You". El quartet ha entrat en una nova era, l'era que ells mateixos anomenen "death pop".

Ara bé, deixant de banda el retard de tres quarts d'hora, ahir a la nit l'aspecte més negatiu va ser la nefasta il·luminació. Tot i l'evident canvi de rumb de la banda, el tècnic de llums encara seguia en les ombres, i realitzar una foto mínimament decent es va convertir en missió impossible. Ja ho diuen, a vegades no es pot tenir tot.

No hay comentarios: