Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Jason Mraz, Sala Razzmatazz (23/03/09, Barcelona)


Jason Mraz va passar ahir per la Sala Razzmatazz amb el cartell de sold out penjat desde feia setmanes. L'artista americà guanya fans arreu del món a una velocitat de vertígen, fet que contrasta sens dubte amb el seu tranquil tarannà i no sembla que alteri massa els seus arrelats costums.

Amb pocs minuts de retard sobre l'hora prevista, Mraz va començar el recital fent un repàs als temes del seu darrer treball "We sing, we dance, we steal things". Les seves influències en ritmes i estils tan variats com el reggae, pop, folk, jazz o hip-hop es van deixar notar en tot moment. El repertori combinava a la perfecció els temes mes lents amb aires de jazz i folk amb les cançons més esperades pel nombrós públic que omplia fins a la bandera la sala barcelonina.

La primera d'elles, "Lucky", un duet senzill i embriagador amb la cantautora Colbie Caillat. Però l'èxtasi i la catarsi col·lectiva no van arribar fins passades les onze de la nit, on els primers acords d'"I'm Yours", la cançó de la nit i el punt més àlgid d'aquest nou treball discogràfic, van fer embojir la sala sencera.

"I'm Yours", una cançó que ha cobrat vida pròpia, tot un himne, una alenada d'aire fresc sobre com enamorar-se, viure i entregar-se a les immenses possibilitats que ofereix la vida. Escoltar la sala sencera cantar-la feia posar la pell de gallina. M'atreveixo a dir que tothom, absolutament tothom esperava aquest moment.

La comunió entre l'artista i el públic va ser total ja fins al final del concert. Després de pràcticament hora i tres quarts de concert, la sala es resistia a buidar-se, fet totalment comprensible al veure com va transcórrer la nit.

Un apunt final, visiteu la web oficial de Jason Mraz, us sorprendrà.

1 comentario:

Marc dijo...

Tot i que la versió del CD és amb Colbie Caillat, al concert de la Razzmatazz Jason Mraz va tocar "Lucky" amb la telonera, Marit Larsen.