Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Miquel Abras, guanyador del Premi del Disc Català de l'Any


Un any més, i ja en van trenta. El programa de Ràdio 4 "Catalunya Express" otorga per votació popular el premi al disc català de l'any.

Enguany, l'audiència del programa ha decidit premiar "M'agrada sentir el que tu sents", el nou treball de Miquel Abras.

Si l'any passat la festa d'entrega del premi es feia als nous estudis de RNE, ahir la sala Luz de Gas ho tenia tot a punt per fer gaudir durant gairebé dues hores de música en directe al nombrós públic present. A més a més, l'acte es retransmetia en directe per Ràdio 4.

Els manresans Dept van ser els encarregats d'obrir la festa, amb un concert curt però realment intens, fent un repas a algun dels temes del seu nou treball d'estudi "X". D'aquesta manera Dept presenta una candidatura ferma de cara a l'edició de l'any vinent, on segurament "X" formarà part de la fase final de les votacions.

Acte seguit, l'entrega del premi, a càrreg del molt honorable Conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, i finalment, l'actuació de Miquel Abras. El bisbalenc va fer un repas als temes del nou treball, tancant així una nit que encara reservava una darrera sorpresa.

Per celebrar també els 30 anys del Premi Disc Català de l’Any tots els assistents van rebre un disc commemoratiu d’aquest guardó que va començar el 1979.

Es tracta d’una selecció de temes d’alguns dels àlbums que han guanyat aquest guardó que s’atorga des de fa tres dècades. La compilació reuneix cançons de Lluís Llach, Marina Rossell, La Trinca, Joan Manuel Serrat, Josep Carreras, Quimi Portet, Sau, Antònia Font o Gossos. Algunes de les cançons del disc no s’han editat mai en format CD i per tant es pot considerar un disc apte per col·leccionistes. Per un servidor, la sorpresa més grata va ser veure inclosa al llibret del disc la foto d'entrega del premi de l'any passat. És el segon cop que veig publicada una foto meva a un disc, i sense cap mena de dubte, m'omple d'orgull i satisfacció.

Si voleu escoltar el programa cliqueu aquí.

No hay comentarios: