Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Celtas Cortos, Pavelló Nou (08/05/09, Lleida)


Després d'un periode de silenci discogràfic, Celtas Cortos torna amb força al panorama musical actual amb el nou treball d'estudi "40 de abril", un disc que recull l'essència més pura del grup.

Amb la gira "40 de abril" el grup de Jesús Cifuentes afronta amb una maduresa envejable una nova etapa als escenaris del nostre pais, realitzant una mirada irònica al passat i recuperant la seva essència de rock celta tant característica.

I sens dubtes, aquesta essència es va deixar notar al llarg de tot el concert. Dues hores intenses de rock & roll i música celta, tot el bo i millor de Celtas Cortos. El repertori format per 26 temes es va dividir en tres grans blocs. "Beni's Reel" obria la nit, i seguien "Malos y cobardes", "On-Off", "Que dirá la gente" y "Un sinvivir". La primera catarsi col·lectiva arribava amb "Tranquilo majete" y "El emigrante". Un segon bloc instrumental per encarar la recta final del concert, on "Retales de una vida" va ser el tema més esperat, i més corejat pel nombrós públic que omplia fins a la bandera el pavelló. "Carta a Rigoberta Menchu", "Haz turismo" o "Madera de colleja" van ser alguns dels temes que Celtas Cortos van interpretar al darrer bloc del concert.

Finalment, per tancar dues hores de concert, un bis de quatre temes, "Un millón de motivos", "Hay que volver", un altre clàssic de clàssics, "20 de abril" y "No nos podran parar". Efectivament, res sembla que pugui aturar-los després de 20 anys als escenaris. Tot just comencen una nova etapa, i pel que van demostrar a Lleida, tenen corda per anys.

No hay comentarios: