Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Gary Moore, Sant Jordi Club (21/05/09, Barcelona)


Virtuós temperamental, aquest irlandés inquiet és una marca de qualitat en el rock i el blues. Membre de Thin Lizzy als anys 70, va cultivar al jazz-rock amb Colosseum II i, ja en solitari, es va convertir en una icona del heavy rock amb el disc Corridors of power. Als anys 90 va emprendre una nova etapa de sabors negres amb "Still Got The Blues" que va seduir al gran públic. Torna amb "Bad For You Baby", on sublima el seu blues amb pòsit rocker.

Anit, Moore va desplegar un repertori basat sobretot en els discs "Still Got The Blues" i "After Hours", dos dels seus treballs mes venuts a Europa. No hi van faltar "Oh Pretty Woman", "Since I Met You Baby", "The Blues Is Alright", "Bad For You Baby" i una apoteòsica versió de "Mojo Boogie", un clàssic d'un altre blues monster, Johnny Winter.

Al llarg del concert hi va haver temps per ritmes més tranquils, un parell de balades amb solos interminables, per tornar als ritmes més engrescadors. Amb un total de sis guitarres diferents, Moore va demostrar que no cada dia es té l'oportunitat de gaudir d'un virtuós de les sis cordes, i no es va estalviar uns vertiginosos canvis de velocitat, amb una agilitat realment envejable.

Ja a la recta final del concert, Moore animava al públic assistent, fent posar dempeus a gairebé tot el Sant Jordi Club. No obstant, faltava un tema, un hit que tothom esperava. "Still Got The Blues", la seva gran balada i possiblement el seu major hit va tancar la nit, una nit salvatge carregada de blues. Com diria ell mateix, the blues is alright!

1 comentario:

Albert Muñoz dijo...

Menudas fotos de conciertos, que envidia me has dado... Si alguna vez necesitas un fotografo de apoyo solo tienes que decirmelo.... menuda envidia menuda envidia.....