Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Laura Pausini, Palau Sant Jordi (30/04/09, Barcelona)


Laura Pausini és una de les artistes italianes més conegudes al nostre país. Ara, després de quatre anys de silenci discogràfic, la cantant lliura "Primavera anticipada" ("Primavera in anticipo"), un nou àlbum elaborat a caball entre Itàlia, Londres i Los Angeles. El disc inclou 14 cançons de nova factura entre les que consta un duet amb el britànic James Blunt, tema que dona nom al disc.

Amb totes les entrades venudes desde feia dies, l'artista italiana va obrir la nit amb "En cambio no", un dels temes del nou disc. La seva potent i preciosa veu sonava amb una envejable claredat i de seguida es va ficar a tot el públic a la butxaca. Seguirien "Ascolta il tuo core", "Come se non fosse stato mai amore" i un medley rock de 4 temes. La primera gran ovació de la nit va arribar amb "Emergencia d'amor" i "Amores extraños", on Laura Pausini va donar les gràcies a tot el seu públic, amb el Palau Sant Jordi (en format amfiteatre) totalment dempeus i corejant el seu nom.

Les 23 cançons del repertori (37 en total si sumem els medleys) es van encadenar una rera l'altra, amb projeccions de vídeo que complementaven l'espectacular desplegament de llums. "E ritorno da te", "Vivimi" i un altre medley, aquest cop amb quatre temes de tall més pop feien vibrar i cantar a tot el públic. Les primeres notes de "Las cosas que vives" va tornar a fer posar dempeus a tot el palau, però el moment realment màgic, inesperat i emotiu de la nit encara havia d'arribar.

Laura Pausini ens va obsequiar amb un medley acústic de cinc temes, on l'artista italiana recordava moments personals i emocions vicsudes amb cada una de les cançons que formaven aquest medley. Pausini es va mostrar molt comunicativa i oberta amb el seu públic al llarg de tota la nit, i aquest petit obsequi en forma de set acústic difícilment s'esborrarà de la retina dels assistents al concert.

Encaravem ja la recta final del concert amb "La mia banda suona il rock", "Entre tu y mil mares", "Primavera anticipada" i una sonada ovació. Un bis de tres temes, tres dels seus hits, "Yo canto", "Se fué" i "La soledad" va posar punt i final a gairebé dues hores de concert, amb una Laura Pausini visiblement emocionada, agraïnt el càlid suport rebut al llarg de tota la nit - i carrera musical- i prometent que no tornaran a passar deu anys abans del seu retotn al nostre pais.

No hay comentarios: