Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Concert benèfic Fundació Bellaire, Sala Luz de Gas (30/05/11, Barcelona)

La sala Luz de Gas va acollir ahir a la nit un concert benèfic organitzat per la Fundació Bellaire, entitat que treballa per infants i joves afectats per transtorns mentals. En aquesta segona edició (l'any passat ja van organitzar un primer concert) el cartell era força atractiu. Tot i la pluja que va caure ahir a Barcelona, un bon grapat d'assistents es van aplegar a la sala, aconseguint així que aquesta segona edició es convertís en una festa i tot un èxit.

La nit va començar amb l'actuació de l'astista de la Bisbal, Miquel Abras. Al tractar-se d'actuacions més aviat curtes (uns vint minuts per grup) Abras va presentar alguns dels temes del seu darrer treball d'estudi "Temps de zel", però en una nit com ahir, no hi podia faltar un dels seus hits més emblemàtics, "Crida".



El segon convidat de la nit, el grup Filippo Landini. La formació de Canet de Mar va oferir al públic un petit tast dels temes del seu segon treball d'estudi "Farem revolucions", tancant l'actuació amb el hit que va sonar la passada tardor a TV3, "Viu-la".


Els Filippo van donar pas al tercer artista convidat anit, geni i figura dalt de l'escenari, Joan Masdeu. El cantautor reusenc segueix amb la gira acústica de presentació del seu primer treball en solitari "Casa Murada". Guitarra en mà, Masdeu va oferir una actuació amb molta interacció amb el públic, fet que va animar a una fan a demanar-li un petit bis fora de repertori ("Puc ser jo") i despertant certa nostalgia de l'època en que Masdeu liderava els Whiskyn's.


Finalment, el quart convidat i encarregat de tancar la festa, La Porta dels Somnis. Els catalans van posar el punt i final a gairebé dues hores llargues de concert, aportant el seu granet de sorra a la causa, i la part més elèctrica de la nit, amb un recull de cançons del conjunt dels seus treballs discogràfics, i acabant amb una fantàstica versió del "Proud Mary" de John Fogerty.


Tot plegat presentat per l'actor Roger Pera.


I animat per l'indescriptible Homo APM.

No hay comentarios: