Fotografies i cròniques de concerts. (Totes les fotografies © Joan Enric Clofent)

Raul Malo, Sala Bikini (22/06/11, Barcelona)


La nit d'ahir a la Sala Bikini va ser especial, al menys per mi, i segurament, per tota la gent que es va aplegar per gaudir del directe de Raul Malo, conegut entre altres coses per ser la veu principal del The Mavericks, banda d'influències country amb la que va publicar magnífics treballs, com ara el "Music for all occasions" o "Trampoline" i que van formar part dels seus anys més gloriosos com a cantant i compositor.

I aquestes influències ahir es van deixar veure amb la presència de fans d'aquest estil de música, que segurament venien a escoltar els grans hits dels Mavericks. Però Raul Malo és molt més que els The Mavericks. La seva portentosa veu no deixa indiferent a ningú. Considerat actualment com un dels músics amb més talent de l'escena internacional, Malo presentava ahir els temes del seu darrer treball en solitari, "Sinners & Saints", possiblement el treball més sincer i profund que ha fet Malo en la seva llarga i distingida trajectòria.

Profundament conectat a les seves arrels llatines, Malo va compartir amb tot el públic el seu genuí amor per la música country, el jazz, el blues i el rock&roll més vintage. El seu talent es va deixar notar des de l'inici del concert, acompanyat per una fantàstica banda formada per acordió, teclats, trompeta, bateria i contrabaix.

Dues hores intenses de concert, amb un repertori format per les cançons que podem trobar al "Sinners & saints" i els grans clàssics dels The Mavericks, i que tant van fer vibrar al públic ansiós per escoltar-los. I Malo no va decebre en aquest sentit. "Oh what a thrill", "All you ever do is bring me down", "Dance the night away" i "Here comes the rain", van sonar amb tota la seva intensitat i passió.

Malo va prometre tornar. Espero que no trigui massa... 

No hay comentarios: